måndag 28 september 2009

♥ Det tar sig


Ännu en helg har passerat förbi i rasande fart. Fattar inte vart tiden tar vägen?!

Visst ja, maken och jag hade ju en fajt på golfbanan. Han fick se sig totalt utklassad denna gång, stackarn.

Han håller för övrigt på att förbereda för då hantverkarna kommer och monterar upp vår nya kamin nu i veckan. Det behöver vissst röjas lite på vinden, så de kommer fram. Tur att man kan skylla på att trappan nog inte håller om jag ska klättra upp och hjälpa till ;)

En annan fick ett ryck och har just målat det nyinköpta skötbordet...vitt så klart! Köpte lite extra detaljer på Ikea som ska monteras dit sedan.

Då vi var på Ikea i helgen så pekade jag ut en annan säng som jag kunde tänka mig i stället för de på Mio. Maken sa då genast; "Men det är ju inga kryss på den där. Vill du ha en med kryss, så ska du köpa en med kryss". Hm...? Klok man det där. Det tar sig.

Visar en bild på en hylla som är inhandlad på Ikea. Det är egentligen en kryddhylla, men jag har tänkt att använda den för att ställa böcker på. Den ska också få sig en omgång med penseln förstås.

tisdag 22 september 2009

♥ Jag kryssar vidare

Bild: Jysk

I Jyskbladet som damp ner i brevlådan här om dagen såg jag denna fina hylla. Nu vet man ju aldrig med Jysk, för det kan ju vara lite si och så med kvalitén ibland. Ska nog ta mig en närmare kik på denna i affären om jag har vägarna förbi.

Denna modell kostar 950 kr och en med tre lådor kostar 550 kr. Inte så värst farligt tycker jag, och då tillhör man ju en av de mest prismedvetna i mellersta Sverige enligt maken.

Behöver jag skriva vad maken sa då jag visade honom bilden? Jag kontrade med att jag visst hade hittat en plats för denna i sovrummet. Vi får nog bryta arm om saken eller nåt, om jag ska gå vinnande ur denna striden ;)

Fortsättning följer...

söndag 20 september 2009

♥ Pyssel


Har varit hemma hos syster under eftermiddagen idag. Hade med mig en påse med "pysselgrejer". Resultatet och vad vi gjorde lägger jag inte ut här riktigt än, men jag kan säga så mycket som att det blev jättefint. Tack snälla syster för hjälpen. Nästa gång hjälper jag dig. Hi hi...

Besökte Dollarstore i helgen. Köpte några små vita kilramar. Nu är jag bara på jakt efter bokstavsstämplar så man kan trycka egna fina citat på. Såg tavlor i en av favoritbutikerna mina, men vilka hutlösa priser (jo det tycker jag om nästan allt) de tar för en vit duk spänd på en ram med några fina meningar på.

Bättre och roligare att göra egna. Dessa stämplar såg jag att de hade på Clas Ohlson. Finns också på Panduro för nästan samma peng. Ska kolla vilket typsnitt som är snyggast bara.

fredag 18 september 2009

♥ I väntans tider...


Jo, rubriken syftar väl på väntan i dubbel bemärkelse ;) Den väntan som jag tänkte nu på var att första numret av min nya prenumeration av Drömhem & Trädgård skulle dimpa ner i brevlådan.

Syster och jag är så himla smarta (läs ekonomiska), för vi tar alltid sådana där bra öppningserbjudanden då vi prenumererar, som man sedan säger upp då prenumerationen gått ut och lösnummerprisen kostar som i butik (usch, dyrt!). Sedan turas vi om att ha olika tidningar och låna av varandra. På så sätt har man alltid en färsk fin tidning på gång att läsa.

Tyckte det skulle vara passande att ha en prenumeration av en inspirerande tidning under några månader, då man ändå ska vara hemma och vara "ledig" ett tag.

onsdag 16 september 2009

♥ En annan modell...


Bild: Mio
Surfade in på Mios hemsida för att kolla in nyheter. Hittade denna fina säng "Kajsa". Bra mycket billigare än "Wilma"som jag kollat på tidigare. Skulle passa himla fint till den kommande liggande råspontspanelen som ska upp...

♥ Najs!


Bild: Kvänum

Nej, det är ingen bild från vårt kök, även om jag hade önskat. Nu finns det inga planer på att göra om vårt kök, för vi trivs så bra med det nuvarande, men jag kunde inte låta bli att slänga in denna bilden, eftersom den är helt i min stil.

Maken har åkt för att stötta sitt blåvita lag i premiären borta mot Västerås. Hoppas att de får en bra start på säsongen.

En annan har underhållit golfsvingen efter jobbet. Än går det fint att spela minsann.

Vi har fått himla fint på baksidan nu efter att "stenläggaren" var här i helgen. Vilket lyft! Synd bara att kvällarna är så korta, för man hinner knappt vara ute och njuta innan mörket smyger sig på.

Vedförrådet är påfyllt till bredden, så nu börjar nedräkningen till de kommer och installerar vår nya fina kamin. Mmm!

söndag 6 september 2009

♥ Vart ska du ha den då?

Hittade denna fina hylla på Entré. Himla lik Brukas, fast klart mycket billigare. Det fanns större hyllor, sittbänk och hatthylla i samma serie.

Visade maken hyllan på hemsidan. Han ställde genast den där jobbiga frågan: "Vart ska du ha den då?" Men herregud, sånt behöver man väl inte bestämma innan heller.

Jag gick runt i varenda vrå här i huset, men kunde inte hitta någon lämplig plats för denna skönhet. Vi hade visst en hel del möbler redan. Så jag får nog fundera ett tag. Typiskt, den var ju så fin.

Har röjt en del i garaget idag. Det blir hämtning av grovsopor i veckan, så vi passade på att slänga en hel del skrot. Skönt! Så nu börjar garaget ta form invändigt igen.

Imorgon blir det nog köp av braskamin. Har fått en offert att fundera över. Maken och jag har kommit överens om modell och tillbehör verkar det som, så det finns egentligen inget att vänta på.