söndag 26 september 2010

♥ Elva månader

I går blev vår lillkille 11 månader. Det är inte klokt så fort det går. Han pekar på ALLT och väntar på att vi ska säga vad det är. Försöker också härma vad man gör. Så sött!

I dag ska vi på dubbelkalas, då kusin E och A har kalas tillsammans. T ska ha på sig sin nya hårdrockströja som han fick av farfar, till pappas stora glädje.

Det har blivit mycket jobb för min del den senaste tiden. Om man ändå fick sluta i tid, men sånt vet man ju inte med detta jobbet. Därav har måladet av vedboden kommit lite i kläm.

Har grundat och målat en omgång till idag, får se om det räcker. Sedan ska sidorna kläs med brädor målade med den dära rödfärgen från en stad i Dalarna ni vet.

tisdag 21 september 2010

♥ I vårt land



Hämtade in lite grönsaker från vårt land. Morötterna hade visst växt till sig, och smakade riktigt gott.

T´s pappa och farfar är i full gång med vedbodsbygget på baksidan av vårt hus. Ser ut att bli klart under morgondagen. Nice!

När det är klart och veden är påfylld ska vi ta tag i den invändiga garagerenoveringen/uppfräschningen. De köpte hem hyllplan från brädgården idag. Dessa ska upp skruvas på de befintliga konsollerna. Sedan ska "bara" väggarna rollas, fönstren målas, en arbetsbänk byggas, redskapskrokar och en verktygstavla sättas upp. Hm...har jag glömt nåt tro?

Tur att man snart börjar jobba halvtid ett tag så allt detta hinns med ;)

torsdag 16 september 2010

♥ Sångstund och sjukling

Bild: Lindex

T och jag har varit på babysång på morgonen. Hm...är inte det pappas ansvar när han är föräldraledig?!? Hur som helst så fick maken dispans idag, eftersom han ligger nedbäddad och bara hostar och nyser. Stackare!

Jag hade några lediga dagar och tänkte få en del gjort här hemma. Det var dock planer som fick läggas åt sidan med tanke på makens status. Typiskt!

Visar en bild på ett par tuffa jeans. Gillar stjärnorna på knäna. Dessa finns dock inte i T´s garderob (ännu). Han har ju en del kläder, men så går det ju åt en hel del ombyten också. Hm...lät bara som en dålig ursäkt för att få handla dem ;)

Vilket växlande väder vi har. Ena stunden regnar det, och så skiner solen ett tag. Svårt att planera för utomhusaktiviteter.

Vi har ju toookmycket äpplen som bara faller ned. Hinner liksom inte med. Får nog bli att göra lite mos tror jag.

Till helgen blir det jobb för hela slanten. En daghelg har jag planerat in. Lite skönt för omväxlings skull att inte behöva jobba nätter. Känner att sömnen inte är densamma varken inför eller efter ett nattpass när lille T far omkring här hemma.

söndag 12 september 2010

♥ Förvaringsidéer och dörrbyten


Fredagsnatten spenderade jag på jobbet. Sedan var resten av helgen fri för andra aktiviteter.

Lämnade T hos grannarna i "gula huset" en stund och sedan tog jag och maken en tur till Byggmax och köpte ännu en ny innerdörr. Har man ingen bil med dragkrok får man helt enkelt köpa en dörr i taget. Men det går ju faktiskt rätt bra det med.

T har ju i dagarna flyttat från sin mamma och pappa till rummet mitt emot. Där satt ingen dörr, men det gör det alltså nu. Tur att maken har lite att pyssla med när han ändå bara är hemma och är ledig :)

Hyllan ovan kommer från Ikea och jag har tänkt att vi ska ha ett par sådana i vårt förråd. De är inte så djupa så jag tror de passar bra in där. Återstår "bara" att rolla väggarna och få ut liiiite annat skrot först.

De lediga dagarna bara flyger förbi med andra ord...

måndag 6 september 2010

♥ Lediga, lyxiga, lata dagar


Här är en bild på mitt lilla fynd från loppisen - en söt måttbägare i glas. Damen vid bordet brevid oss skulle ha tjugo kronor för den, men det var tydligen ingen som nappade på hela dagen. När hon höll på att plocka ihop sina saker frågade jag vad hon skulle ha för den. En femma, sa hon. Taget!

Idag har hela familjen varit samlad. Lyxigt med vardagsledigt. Först fick jag en klipptid, sedan åkte vi till ett mysigt café i närheten av där vi bodde förut och intog en smarrig lunch och fika. Avslutningsvis tog vi en tur på staden i det fina vädret.

Hann in i favoritbutiken, men kunde inte bestämma mig vad jag skulle köpa för mitt presentkort jag fick när jag fyllde, så jag fick lämna tomhänt och åka hem och fundera lite till. Det fanns alldeles FÖR MYCKET fint. Puh!

Hittade en fin fleecetröja till T och en haklapp i vaxduk (med stjärnor på, vad annars?).

Maken fick köpa mjukglass och behövde inte följa med in i alla butiker, så jag tror att han också blev nöjd :)