onsdag 25 januari 2012

♥ Fina plagg till en fin tjej!



Bild: Lindex

Kikade in på Lindex hemsida för att kolla lite vårnyheter till den stora tjejen i detta hushåll, men kom ändå in på avdelningen med babykläder.

Som tur är har ju vår lilla (snart 4-månader) tjej en väldigt välfylld garderob efter storebror, men lite extra "tjejiga" kläder är ju svåra att motstå, eller hur? Nöjde mig dock med att bara titta denna gång :)

Ugglehaklappen är ju bara för söt och måste nog inhandlas nästa gång jag kommer iväg till det stora köpcentrat, för det står ju inte på innan det är dags att börja ge smakportioner.

Onsdag idag och killens dagisvecka började. I eftermiddag får det bli en tur till lekparken med snowracern. Dock är det viktigt att packa ner fika, för det är nästan det första killen frågar efter när vi kommer dit :)

fredag 20 januari 2012

♥ Hemma är bäst!

Bild: HM

Jag som brukar *peppar peppar* klara mig från det mesta vad gäller små elaka baciller, har nu åkt på den där förkylningen. Killen har ju varit lite ur form tidigare i veckan, och även tjejens näsa rinner, så det var väl bara en tidsfråga.

Så morgonpromenaden efter dagislämning kortades av en bit, och så insåg jag att det var bättre att jag gick hem och kurerade mig.

En kopp te men den där goda pepparmyntahonungen, får en genast att känna sig lite kryare igen.

När man inte känner för att springa i butiker kan man spana lite på nätet efter vårnyheter. Dessa kommer från HM som har väldigt mycket fint tycker jag. Kanske skulle slå till på ett köp snart och inte bara spana. Ha ha!

Solen skiner så fint nu på förmiddagen. Skönt för de små dagisbarnen att vara ute i, till skillnad mot gårdagens regn.

Nu tror jag att jag glömmer allt vad tvätthögar och dammtussar heter, och slår mig ner och tar mig lite "ego-tid" med ännu en kopp te :)

onsdag 18 januari 2012

Fönsterlampor!


Bild: Biltema & Ellos


Tvättstugan här hemma är också en superbra avlastningszon för sådan som är på väg in i huset och sådan som är på väg ut. På gott och ont. Det blir lite trångt emellanåt, och nu måste jag nog faktiskt röja lite.

Gula grannen var här med tre stora påsar med tjejkläder till vår lilla tjej. För efter att tjejkusinerna kom till världen för några år sedan så har det bara kommit killar i släkten. Så nu kom äntligen kläderna till användning.

Därför har jag i dagarna tvättat maskin efter maskin med så söta och fina plagg i rosa och röda nyanser. Dock passar de flesta plagg först om några månader, men den som väntar på något gott :)

Tvättstugerenovering står högt upp på min lista. Så till helgen tror jag bestämt att det får inhandlas färg och så får man måla och fixa när tid finns. Men då har man i alle fall sakerna hemma. Sedan tror jag bestämt att jag känner några som har piffat sin tvättstuga tidigare och som dessutom har målarabstinens efter att köksluckorna tagit slut ;)

Något i stil med dessa fönsterlampor hade jag nog tänkt. Man måste ha en hängande variant för annars håller de inte, då killen brukar stå vid fönstret och vänta på pappa när han kommer med bilen från jobbet. Då plockas det med allt som står i fönstret samtidigt som han sjunger "Paaappa kom heeem, för vi längta efter deeej. Kom inna sommarn ä ööööve".

Killen är åter på dagis idag. Läste i veckobrevet att de skulle ut i skogen idag. Gissa vem som blev glad när jag berättade det vid frukost. Han var rätt snabb att säga "Inte åka vagn. Ja gå fälv".

Jo då, "Mr Kan Själv", kan det mesta han. Efter att han fått vara inne några dagar, eftersom att näsan runnit, han har hostat och dessutom förmodade nässelutslag som blossat upp till och från så var det en mycket glad kille som nu fick komma ut och i stort sett sprang hela vägen till dagis.

torsdag 12 januari 2012

♥ Chokladbiskvier!


Satt och slösurfade lite medans killen är på dagis och lilltjejen sover i vagnen efter morgonpromenaden.

Var ute efter lite nya recept på god och nyttig mat. Meeeen, då dök denna bild upp på mina absoluta favoritbakverk nummer ett, nämligen chokladbiskvier. Passar ju bra under kategorin "god" men kanske inte lika bra under "nyttig".

Tur att man bor på landet och att det är långt till närmsta bageri ;)

tisdag 10 januari 2012

Snygg vattenkokare!

Bild: Biltema

Kolla vilken snygg vattenkokare!

Nog blir det en och annan kopp te drucken här hemma. Är ju en kaffedrickare också, men inte en sån där som bara måste ha en kopp av den svarta brygden för att komma igång. Jag kan lika gärna hoppa över några dagar. Helst vill man ju ha något gott till kaffet (läs chokladbit), och det funkar ju inte längre. Nu får det vara slutmyst i det där "mellanläget" med för stora mammakläder och för små jeans ;)

Lilltjejen är fortsatt pigg och glad. Dock är hon en riktig hänga-på-armen-bebis (kanske därför hon är så nöjd?) vilket känns i rygg och axlar.

Så maken var och köpte en "julklapp" till de två krokryggiga föräldrarna, nämligen en massagedyna från OBH Nordica. Inte helt fel att sitta i kan jag lova :)

torsdag 5 januari 2012

♥ Nytt år, nya tag!


Bild: Åhlens

När jag har surfat runt på andras bloggar kan jag se årskrönikor och nyårslöften lite varstans. Nog kan det vara bra för sin egen skull att sammanfatta året som gått och faktiskt se hur mycket man fått gjort, för man glömmer ju så lätt.

När jag tittade tillbaka på mina gamla inlägg för samma tid fast för ett år sedan, så läste jag att jag skrivit att vår T inte ens hade börjat gå. Liiiite svårt att tänka nu, när han springer som en tok vart han än ska.

Nog hade man det lite lugnare förut allt, fast man då tyckte att man hade fullt upp :)

Spånar på lite inredningsplaner till huset. Både invändigt och utvändigt. Jag är ett fan av listor av alla de slag, och vill så klart skriva upp sånt vi ska göra för att kunna göra en prioriteringsordning.

Jag tycker att det är lätt att det kommer andra mer spontana inredningsidéer i vägen ibland, som är bra mycket roligare än sådana som dock är mycket viktigare. Därför är en lista en bra sak att gå efter tycker jag.

Skulle jag få välja fritt vill jag först göra ljusare på väggarna i vardagsrummet, klä en brädvägg i sovrummet, sätta panel och ny tapet i hallen...ja listan kan göras lång med "snyggrejer", men som tyvärr får vänta.

Det enda man inte kunde önska sig av tomten är ju tid ;) Dessutom blir man ju inte snorrik när man är hemma med två småttingar, så därför får man spara en slant innan man kan börja på nästa projekt. På gott och ont, för man hinner ju fundera och ändra sig hundra gånger om på vägen dit :)

Burkarna på bilden har ju inget med inlägget att göra, men visst är de fina?

Ville bara skriva ett litet inlägg så ni ser att bloggen fortfarande lever :)